Donderdag 5 april herinneringsboom geplant

Dinsdag 3 april, worden er door de firma Donkergroen zogenaamde herinneringsbomen geplant in de dorpen van de gemeente Ten Boer. De herinneringsboom van Garmerwolde, ter gelegenheid van het afscheid van de gemeente Ten Boer en de herindeling met Groningen, komt in de Garmerhof te staan. Donderdag 5 april om 9.00 uur doen we dat nog een keer symbolisch (met boomschors op de boomspiegel) met een groepje schoolkinderen en een van de wethouders van de gemeente Ten Boer. En natuurlijk ook heel graag in aanwezigheid van jullie, de inwoners van de dorpen!

De bomen zijn eiken. Op de bordjes die ter herinnering van de gemeente Ten Boer erbij worden geplaatst, staat ook de botanische naam van de soort. Elk dorp krijgt een ander soort van de eikenfamilie.
In acht van de negen dorpen plant de gemeente as. woensdag en donderdag een herinneringsboom. Op verzoek van Dorpsbelangen van Sint Annen wordt hun boom pas eind van het jaar - begin volgend jaar geplant. Dat komt omdat er nog werkzaamheden bij de entrees van het dorp moeten plaatsvinden, op de locatie waar zij de herinneringsboom wensen.