Garmerwolde: Kern met Pit

Heb jij een idee voor je leefomgeving? Kern met Pit wordt jaarlijks georganiseerd. De inschrijving start elk jaar op 1 september.

 

Wat is Kern met Pit

Kern met Pit is een jaarlijkse wedstrijd georganiseerd door Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM). Via de wedstrijd Kern met Pit dagen we bewonersgroepen uit om hun idee voor de leefomgeving binnen een jaar te realiseren.
De beste ideeën mogen deelnemen aan de wedstrijd. Ben je eenmaal binnen, dan opent dat deuren. Gedurende het uitvoeringsjaar staan we voor je klaar met tips en met contacten in ons netwerk. Lukt het je om je project binnen een jaar af te ronden dan ontvang je duizend euro.

Wie kan meedoen?

Meer dan tweeduizend bewonersgroepen hebben de afgelopen edities met succes aan Kern met Pit deelgenomen. Denk daarbij aan het aanleggen van een speeltuin, het restaureren van een molen, het opzetten van een museum over de plaatselijke historie, het uitzetten van een educatieve route in een natuurgebied of het organiseren van een groot theater waar het hele dorp aan mee doet. Maar misschien heb jij een nog veel beter idee om jouw leefomgeving te verbeteren!

Prijzen

Wie binnen een jaar zijn idee voor de leefomgeving gerealiseerd heeft, ontvangt het predicaat Kern met Pit en duizend euro. Daarnaast wint in elke provincie het beste project de trofee en een extra prijs van vijftienhonderd euro. Daarbovenop kunnen de trofeewinnaars meedingen naar de nationale titel ‘Beste Kern met Pit van Nederland!’ en extra prijzen winnen.

Voorwaarden en inschrijving:
http://www.kernmetpit.nl/…/Inschrijving+en+sel…/default.aspx