Groninger Dorpendag

Staat de Groninger Dorpendag op 14 februari al in je agenda? Alweer voor de derde keer dé dag voor iedereen met hart voor de Groninger dorpen en het platteland in onze provincie! Of je nu wilt horen wat er bij bewoners leeft, om ideeën en aanpakken uit te wisselen, nieuwe contacten te leggen, voor praktische tips of informatie over ontwikkelingen; het programma zal de moeite zijn.

Het programma wordt steeds concreter. Daarover half januari meer (o.a. via ons digitoal Nijsblad), dan is ook aanmelden mogelijk. Voor ons staat vast dat het weer een afwisselende en inspirerende dag wordt, boordevol initiatief vanuit en perspectief voor de dorpen.

 

Ben je enthousiast, deel dit evenement dan ook met anderen via bijvoorbeeld Facebook & Twitter of hang een flyer in het dorpshuis! De flyer en digitale banner kun je hier downloaden. Ook in de wintereditie van ons Nijsblad besteedden we aandacht hieraan. Directe link naar de website van Groninger Dorpen.

 

Oproep: welk beeld zie je voor je als je met liefde, plezier, trots, ontroering etc. aan je eigen dorp of landelijk gebied denkt, en heb je daar een passende foto bij? Wij willen 14 februari ook met beeld laten zien waarom wij Groningers zo graag hier zijn, wonen, werken, ontspannen, opgroeien. Heb je een toepasselijke en ook goede digitale foto die we mogen gebruiken, stuur deze foto dan t.z.t mee met je aanmelding.

 flyergddklein

-------------------

 

Inzet Dialoogtafel
Met dit bericht hopen we u in het kort mee te nemen in hoe wij ons afgelopen jaar hebben ingezet aan de Dialoogtafel, hoe we signalen van bewoners oppakken en wat we daarmee doen. Begin januari komen wij met een nieuwe peiling.

 

Het Loket Leefbaarheid is geopend op 1 december, waar inwoners uit de dorpen in de 9 gemeenten een financiële bijdrage kunnen aanvragen voor hun leefbaarheidsinitiatief. Het Centrum Veilig Wonen (CvW) zal per 5 januari 2015 het meldpunt zijn voor alle nieuwe schades (ook als u nog oude meldingen heeft lopen maar weer een nieuwe moet doen).


Lees hier meer.

 

De afgelopen periode hebben we een nieuwe dorpenronde georganiseerd om de inwoners in de verschillende dorpen van nieuwe informatie te voorzien, maar ook om te laten horen waar de Dialoogtafel nu staat. In 2015 volgen er nog meer avonden i.h.k.v. deze nieuwe dorpenronde.