Pronte Pracht 2015

Zaterdagmiddag 15 augustus

Pronte Pracht 2015Pronte Pracht 2015

een ontdekkingstocht in je eigen leef-omgeving

 

Op zaterdagmiddag 15 augustus 2015 organiseren de Agrarische Natuurvereniging ‘Ons Belang’ en de Historische Commissie Garmerwolde voor de vierde keer ‘Pronte Pracht’. Een ontdekkingstocht langs natuur en cultuurhistorie in je eigen directe omgeving. Deze tocht leidt langs diverse boerderijen en historische panden. Agrariërs vertellen er over hun natuurbeheer en monumentbeheerders laten de geschiedenis van het gebied zien.  

Ook dit jaar kunnen bezoekers zelf kiezen waar ze een kijkje willen nemen. En hoe lang ze daar willen blijven. Echt iets voor een leuke fietstocht met (klein)kinderen op een zonnige zaterdagmiddag. En mocht het tegenzitten met het weer: de tocht is ook prima met de auto te doen.

 

Rondsnuffelen

Tussen12.00 en 16.00 uur zetten dertien boerderijen en monumenten hun deuren open. Je kunt kalfjes knuffelen (en koeien aaien, als je dat tenminste durft). Of een echte imker horen vertellen over de belangrijke taak van bijen. Klim in een (polder)molen om die te horen kraken en de wieken te zien draaien. Voel hoe klein je bent naast zo'n reusachtige landbouwmachine. Kijk eens wat er allemaal aan 'kriebelbeestjes' in een sloot leeft. Luister naar een boeiend verhaal over wat er hier zoal rondvliegt en leeft. Verder zijn onze monumentale kerken die dag toegankelijk. Misschien wilt u liever genieten van een brandend vuur in de smidse of proeven van diverse soorten (Gronings) brood. Zie hoe boter en kaas ambachtelijk wordt bereid of  proef van lekkere puddingen in de Oude Melkfabriek. Dat kan die middag allemaal!

 

Meer informatie

Op verschillende plekken in Garmerwolde en Thesinge kunt u even uitblazen. Koffie, thee of anderszins zijn daar verkrijgbaar. Aan het bezoeken van de boerderijen en monumenten zijn geen kosten verbonden. De deelnemende bedrijven en monumenten zijn die zaterdag herkenbaar aan een uitgestoken vlag. Een plattegrond en de lijst met deelnemende bedrijven en monumenten is zaterdag 15 augustus op papier verkrijgbaar bij de Agrishop in Garmerwolde. Digitaal zijn de gegevens ruim van te voren te vinden op internet: garmerwolde.net, thesinge.com en op dorpsbelangengarmerwolde.nl.