Vrijwilliger van het jaar

Stemt allen op Jan Wigboldus!

Maandag 8 oktober was er een grote verrassing voor Jan Wigboldus. Hij werd samen met drie andere kandidaten uit onze provincie genomineerd voor de verkiezing ‘Vrijwilliger van het jaar’ van Groningen. Terwijl hij nietsvermoedend bij hem thuis een vergadering had met bestuursleden van de VGD (Vereniging Groninger Dorpen) werd hij om drie uur overvallen door een verslaggever van de NCRV (de organisator) en Anuschka de Smidt, die hem het goede nieuws kwamen brengen. Er is hem een oorkonde, een lepeltje en een bos bloemen overhandigd, omdat de nominatie op zich al een felicitatie waard is.
Verder is er een radioverslag opgenomen, dat op 23 oktober via de NCRV wordt uitgezonden. Er zijn ook filmopnamen gemaakt die op 22 oktober op de website www.maakhetverschil.nl zullen worden gezet. In de laatste week van oktober staat de provincie Groningen centraal en door te stemmen kunt ú bepalen welke vrijwilliger als vertegenwoordiger van de provincie Groningen doordringt tot de finale. In deze week kan er op Jan worden gestemd. Mocht Jan in Groningen wordt gekozen tot de vrijwilliger van het jaar, dan wordt hij één van de 12 kandidaten (van elke provincie 1) die meedingen naar de titel ‘Vrijwilliger van het jaar’ van Nederland.


Hoort en zegt het voort!!!
Via de website www.maakhetverschil.nl kan er in de week van 22 t/m 29 oktober op Jan gestemd worden. Het zou mooi zijn als onze (na ruim 20 jaar!) scheidend voorzitter van Dorpsbelangen Garmerwolde deze eer ten deel zou vallen.

Wij vragen iedereen die dit leest en Jan een warm hart toedraagt zijn stem op hem uit te brengen en zoveel mogelijk mensen in uw eigen omgeving te mobiliseren dit ook te doen.

Op 7 december, internationale vrijwilligersdag, wordt bekend wie zich 'De Vrijwilliger van Nederland' mag noemen. Dit gaat dan plaatsvinden in de studio's van de NCRV. Met een bus vol naar de studio!