Nieuws

Nieuwsberichten op deze website.

Subsidies aanvragen voor 24 april 2014

De Vereniging voor Dorpsbelangen Garmerwolde krijgt van de gemeente Ten Boer jaarlijks een subsidie welke besteed kan worden door verenigingen en particulieren in het dorp. De aanvragen voor deze incidentele subsidie worden door het bestuur beoordeeld.

De Duurzame Dorpen Verkiezing gaat van start!

Steeds vaker willen dorpsbewoners samen aan de slag met het verbeteren van hun leefomgeving. Bijvoorbeeld door aanleg van een dorpsmoestuin of collectieve plaatsing van zonnepanelen. Om deze initiatieven te stimuleren, organiseren Summersalt, Roeg & Roem, Groninger Dorpen en de Natuur en Milieufederatie Groningen de Duurzame Dorpen Verkiezing 2014. Deelnemers aan de verkiezing krijgen hulp bij het vormgeven van hun plan. De beste plannen winnen budget of coaching voor de uitvoering.

NL Doet 2014

Heb je een leuke klus waar je vrijwilligers voor nodig hebt of wil je graag de handen uit de mouwen steken? Doe dan mee met NL Doet.

Kerstboom Garmerwolde 2011

De afgelopen twee jaar kon men bij de Agrishop rond de Kerst een boom bewonderen afkomstig uit het Duitse Hesel. Dit jaar staat er weer een fraaie boom, echter niet uit Duitsland maar gewoon uit ons eigen dorp. Geruime tijd geleden werd door de familie Buringa, woonachtig aan de Dorpsweg, deze boom aangeboden bij Dorpsbelangen Garmerwolde. De boom werd bij hen te groot.

Garmerhof feestelijk geopend

Op Koninginnedag 2010 werd de nieuwe entree feestelijk geopend, de naam onthuld, en de nieuwe fietsenstalling overgenomen door de Gemeente Ten Boer, persoonlijk door burgemeester André van de Nadort. Daarna kon het Oranjefeest beginnen.