Pronte Pracht 2018 Ontdek de gouden rand van de stad

Zaterdag 8 september van elf tot vier uur. Toegang gratis Tijdens Pronte Pracht kunt u een kijkje nemen bij producenten van voedsel en bij beheerders van natuur en monumenten. Alweer voor het zevende jaar. Iedereen, jong en oud, kan zelf kiezen waar hij/zij een kijkje wil nemen en hoe lang te blijven. Echt iets voor een leuke fietstocht met (klein)kinderen op een zonnige zaterdag. En mocht het weer tegenzitten: de tocht is ook met de auto te doen. De route is ongeveer 10 km lang.

Rondsnuffelen

Tussen 11.00 en 16.00 uur zetten twaalf boerderijen en monumenten hun deuren open. Je kunt kalfjes en koeien aaien, als je dat tenminste durft. Of een echte imker horen vertellen over de belangrijke taak van bijen. Klim in een (polder)molen om die te horen kraken en de wieken te zien draaien. Voel hoe klein je bent naast zo'n reusachtige landbouwmachine. Kijk eens wat er allemaal aan 'kriebelbeestjes' in een sloot leeft. Luister naar een boeiend verhaal over wat er hier zoal rondvliegt en leeft. Verder zijn onze monumentale kerken die dag toegankelijk. Of misschien wil je liever genieten van een brandend vuur in de smidse. Of proef van lekkere puddingen in de voormalige Melkfabriek. Dat kan die zaterdag allemaal!

 

Stadjers welkom

Per 1 januari 2019 verlegt Stad haar grenzen waardoor Groningen wordt verrijkt met 4500 hectare agrarisch gebied. Maak eens kennis met dat gebied. Een gebied met veelal voedselproducerende bedrijven. Ervaar de rust en ruimte. En geniet van de smaak, de geuren en de kleuren. Grenzend aan Lewenborg en Kardinge. Goed met de fiets bereikbaar via de vernieuwde Stadsweg en het Boer Goensepad.

 Informatie

De deelnemende bedrijven en monumenten zijn die zaterdag herkenbaar aan een uitgestoken vlag. Een flyer met alle info is zaterdag 8 september verkrijgbaar bij de Agrishop in Garmerwolde en hier.

 Onderweg kun je hier en daar ook even uitblazen. Koffie, thee of anderszins zijn daar verkrijgbaar. 

 Pronte Pracht is een jaarlijks terugkerende activiteit van de Historische commissie Garmerwolde en de Agrarische Natuurvereniging ‘Ons Belang’.